L’ANÀLISI DELS PERIODISTES

L’ANÀLISI DELS PERIODISTES

El tancament de RTVV deixa enrere 24 anys d’emissions, més de 1.500 persones al carrer i moltes preguntes en l’aire. Per buscar respostes i per analitzar les claus de tantes errades, en 12:19 Temps de Silenci hem fet més de 40 entrevistes. Hem parlat amb treballadors i exdirectius de la casa, amb periodistes d’ací i de fora, amb professors univeristaris, amb juristes, amb polítics… Un ampli ventall de punts de vista per tractar d’abordar globalment el fet històric de la desaparició d’un mitjà de comunicació públic.

Julià Àlvaro en 1219

Julià Àlvaro en 1219

Per a Julià Àlvaro, periodista de Canal 9 des dels inicis, l’últim mes d’emissions, RTVV va tindre un recolzament social que no mereixia després d’haver traït l’audiència durant anys. Àlvaro analitza la manipulació informativa, el que qualifica com a “control absolutament dictatorial” i la lluita del comité de redacció per canviar les coses.

Protagonista de molts anys d’història de RTVV és també el periodista Josep Ramón Lluch. Ell ens parla de la televisió que podien haver tingut els valencians i que mai tingueren, així com de les conseqüències nefastes de la desaparició de RTVV per al sector audiovisual.

Iñaki Gabilondo Temps de Silenci

Iñaki Gabilondo en Temps de Silenci

A Madrid entrevistarem Iñaki Gabilondo. Gabilondo ens va fer un anàlisi de la crisi del periodisme i de l’actual dependència dels mitjans de comunicació dels poders financers. I obviament, també ens va parlar del cas de RTVV, un cas que segons Gabilondo “deshonra la professió i no s’ha d’oblidar”.

També tinguerem l’oportunitat d’entrevistar a un veterà periodista de la BBC. Amb John Barsby parlarem d’ètica periodística i dels mecanismes de control que funcionen a la Gran Bretanya per tal que si un exassessor de premsa d’un partit polític passa a exercir un càrrec en un mitjà públic ho faça com a un autèntic servidor públic.

EL ANÁLISIS DE LOS PERIODISTAS

El cierre de RTVV deja atrás 24 años de emisiones, más de 1.500 personas en la calle y muchas preguntas en el aire. Para buscar respuestas y para analizar las claves de tantos errores, en 12:19 Temps de Silenci hemos hecho más de 40 entrevistas. Hemos hablado con trabajadores y ex directivos de la casa, con periodistas de aquí y de fuera, con profesores universitarios, con juristas, con políticos… Un amplio abanico de puntos de vista para tratar de abordar globalmente el hecho insólito de la desaparición de un medio de comunicación público.

Para Julià Àvaro, periodista de Canal 9 desde los inicios, el último mes de emisiones, RTVV tuvo un apoyo social que no merecía después de haber traicionado a la audiencia durante años. Àlvaro analiza la manipulación informativa, el que califica como “control absolutamente dictatorial” y la lucha del comité de empresa para cambiar las cosas.

JOSEP RAMÓN LLUCH, PERIODISTA from Temps de Silenci on Vimeo.

 

 

Protagonista de muchos años de historia de RTVV es también el periodista Josep Ramón Lluch. Él nos habla de la televisión que podían haber tenido los valencianos y que nunca tuvieron, así como de las consecuencias nefastas de la desaparición de RTVV para el sector audiovisual.

En Madrid entrevistamos a Iñaki Gabilondo. Nos hizo un análisis de la crisis del periodismo y de la actual dependencia de los medios de comunicación de los poderes financieros. Y obviamente, también nos habló del caso de RTVV, un caso que según Gabilondo “deshonra la profesión y no se tiene que olvidar”.

También tuvimos la oportunidad de entrevistar a un veterano periodista de la BBC. Con John Barsby hablamos de ética periodística y de los mecanismos de control que funcionan en Gran Bretaña para que si un ex asesor de prensa de un partido político pasa a ejercer un cargo de responsabilidad en un medio público lo haga como un auténtico servidor público.

JOHN BARSBY, PERIODISTA BBC from Temps de Silenci on Vimeo.